Magneziul și nutriția

Ar trebui să consumați alimente cu un conținut ridicat de magneziu în fiecare zi.

Un stil de viață sănătos este important pentru mulți oameni, care se îngrijesc de corpul lor și de nutriția lor. Acesta include și asigurarea unui aport adecvat de minerale vitale, precum magneziul.

Societatea Germană pentru Nutriție (DGE), precum și Consiliul pentru Alimentație și Nutriție (FNB)* recomandă adulților să administreze între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și sex. O alimentație dezechilibrată (de exemplu, la regim de slăbire, fast food) și pierderea magneziului prin prelucrarea industrială și pregătirea alimentelor pot duce, de asemenea, la deficiență de magneziu, la fel ca stresul și activitatea fizică (sport).

Alimente bogate în magneziu

Magneziul este prezent în mod natural în alimente. De exemplu, există 36 mg de magneziu în 100g de banane. Deci, ar trebui să mâncăm destul de multe banane pentru a atinge obiectivul de 300 mg de magneziu pe zi. Dacă cerința de magneziu crește, acest lucru devine fi și mai dificil.

Magneziu: tabel alimente

Conținut ridicat de magneziu
   150mg / 100 g
Tărâțe de grâu 550mg
Semințe de dovleac 535mg
Semințe de floarea soarelui 420mg
Germeni de grâu 308mg
Ciocolată 290mg
Nuci de caju 270mg
Arahide 163mg
Orez (nedecorticat) 157mg
Conținut mediu de magneziu
50 – 150mg / 100g
Ovăz 140mg
Fasole (albă) 130mg
Mazăre 120mg
Pâine integrală 90mg
Paste 67mg
Creveți 67mg
File de hering 61mg
Spanac 58mg
Conținut scăzut de magneziu
‹ 50mg / 100g
Banane 36mg
Emmentaler (45% grăsime)  33mg
Somon 29mg
Păstrăv  27mg
Carne de porc (file)  22mg
Carne de vită (file)  21mg
Lapte gras  12mg
Iaurt 12mg

Magneziul – parte a dietei zilnice

Aportul adecvat de magneziu poate fi asigurat printr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Dacă acest lucru se dovedește imposibil în anumite etape ale vieții, vă recomandăm să vă suplimentați dieta cu un produs de înaltă calitate.

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)