Magneziul și migrenele

Când suferiți de dureri de cap, utilizarea magneziului poate atenua durerea. Citeste mai mult.

Aproximativ zece milioane de germani suferă de migrenă. Un atac de migrenă implică de obicei cefalee, greață și vărsături. Știința distinge între 300 de tipuri diferite de cefalee.

Magneziul pentru migrenă

Persoanele care suferă de migrenă au adesea un nivel distinct de magneziu în sânge. Prin urmare, deficitul de magneziu este, de asemenea, asociat cu dezvoltarea durerilor de cap și a migrenei. Deficitul de magneziu are ca rezultat hiperexcitabilitatea fibrelor musculare și nervoase, ducând la tensiune în zona gâtului și a umerilor, care poate declanșa dureri de cap tensionate. De asemenea, vasele de sânge din creier se constrâng, ceea ce poate duce la un atac de migrenă. În acest caz, recomandăm absolut un aport adecvat de magneziu mineral vital pentru prevenirea durerilor de cap tensionate și pentru a ne proteja de atacurile de migrenă.

Cât de mult magneziu trebuie luat pentru migrenă?

Suplimentarea cu magneziu s-a dovedit eficientă în prevenirea migrenei. Studiile au demonstrat că atât numărul de atacuri de migrenă, cât și intensitatea durerii atacurilor individuale pot fi reduse prin administrarea a 300 mg magneziu sub formă de citrat de magneziu biocompatibil (de exemplu, Magnesium-Diasporal® 300 mg) de două ori pe zi pe o perioadă de 3 luni .

Ingredientul activ potrivit este crucial

De ce contează atât de mult? Alimentele conțin magneziu sub formă organică, de exemplu citrat de magneziu, care este ușor absorbit de organism. De aceea, aproape toate produsele Magnesium-Diasporal® conțin  citrat de magneziu biocompatibil.

APROPOS:​ Societatea germană pentru migrenă și cefalee (DMKG) recomandă, de asemenea, doze mari de magneziu pentru tratamentul și prevenirea migrenei.

Vă recomandăm să luați 1 plic de magneziu-Diasporal® 300 mg, granule pentru soluție orală, de două ori pe zi. Această doză trebuie administrată în mod regulat, cel puțin pentru o perioadă de 3 luni. Dacă rinichii funcționează normal, nu există niciun motiv împotriva unui consum pe termen lung de magneziu-Diasporal®.

Cum se combat migrenele.

  • Evită suprasolicitarea 
    Dacă creierul este întotdeauna activ, acesta poate deveni supra-stimulat
  • Redu stresul 
    Secreția hormonilor de stres are ca rezultat expansiunea vaselor de sânge – și în creier. Acest lucru poate provoca reacții dureroase ale celulelor nervoase.