Magneziul și SPM

Magneziul a fost utilizat cu succes în prevenirea și tratamentul acut al durerii menstruale și al sindromului premenstrual.

În fiecare lună, multe femei se simt obosite și iritabile înainte de debutul menstruației. De parcă asta nu ar fi destul de rău, atunci când menstruația începe în cele din urmă, poate aduce cu ea stări de greață, dureri de cap sau migrene. Termenul medical pentru simptomele care apar înainte de începerea menstruației este „sindromul premenstrual” – sau pe scurt SPM. Analgezicele precum ibuprofenul sau naproxenul sunt adesea folosite pentru tratarea simptomelor acute, dar acest lucru poate fi evitat. Magneziul poate fi utilizat și pentru ameliorarea sindromului premenstrual și al durerilor menstruale.

Simptomele SPM

 • Oboseală
 • Iritabilitate
 • Retenție de apă
 • Tensiune
 • Hipersensibilitate
 • Crampe
 • Dureri abdominale
 • Dureri de spate
 • Sâni sensibili
 • Dureri de cap
 • Depresie

Magneziul și probleme menstruale

Durerile menstruale, cum ar fi cefaleea, crampele sau spasmele din zona abdomenului inferior, pot fi deosebit de neplăcute. Termenul medical pentru aceste simptome este „dismenoreea”. Multe femei nu vor să se bazeze pe analgezice pe termen lung, astfel încât o alternativă mai blândă este binevenită. Un studiu efectuat pe femei care suferă de dismenoree a arătat că administrarea unei doze mari de magneziu oferă o ușurare semnificativă a simptomelor sau chiar le elimină cu totul.

Magneziul pentru SPM

Magneziul poate atenua și simptomele sindromului premenstrual. Efectul său relaxant și vasodilatator poate ajuta la ameliorarea crampelor din abdomenul inferior, precum și a durerilor de cap și de spate.

EXTRA INFO:​ Hormonii cunoscuți sub numele de prostaglandine sunt eliberați în timpul menstruației. Acești compuși mesageri provoacă contracții ale musculaturii uterine, iar mucoasa uterină este eliminată de corp. 80% dintre femeile cu dureri menstruale care au luat magneziu timp de șase luni nu au raportat deloc simptome la sfârșitul studiului. Autorii studiului au atribuit acest lucru faptului că magneziul inhibă biosinteza prostaglandinelor, precum și efectului vasodilatator al mineralului.

Deficiența de magneziu și menstruația

Un studiu recent a arătat, de asemenea, că femeile cu sindrom premenstrual au niveluri mai scăzute de magneziu în ser. La rândul său, acest lucru crește riscul apariției sindromului premenstrual cu 14%, potrivit oamenilor de știință.

Prin urmare, magneziul poate fi utilizat preventiv, atât în tratamentul acut al durerii menstruale cât și al sindromului premenstrual. Deoarece deficiența de magneziu poate duce la apariția SPM, trebuie să se acorde atenție asigurării unui aport adecvat în fiecare zi.

Aflați aici cum vă puteți asigura rapid și ușor nevoile zilnice de magneziu.

Magneziu EXPRESS
biocompatibil​
Aproape toate produsele din gama Diasporal® conțin citrat de magneziu biocompatibil. Acest compus organic de magneziu apare în mod natural în corpul uman. Acesta este motivul pentru care citratul de magneziu este ușor absorbit de organismul uman, biocompatibil și cu acțiune rapidă.
Mai multe informații