Necesarul de magneziu

Oamenii au nevoie de mai mult magneziu în multe situații din viață. 
Citeste mai mult.

Magneziul joacă un rol în peste 600 de procese metabolice din organism. De exemplu, reglează interacțiunea dintre mușchi și nervi, asigurând astfel că întregul sistem muscular funcționează fără probleme. Fără magneziu, niciunul dintre procesele dependente de energie din organismul uman nu ar continua să funcționeze.

Necesar ridicat de magneziu

Diabeticii, sportivii și persoanele în vârstă pot avea un necesar crescut de magneziu.

Aflați mai multe despre simptomele deficienței de magneziu.

Ce rol joacă magneziul în organismul uman?

Important: Magneziul nu poate fi produs în organism și, prin urmare, trebuie obținut din alimentele pe care le consumăm.

Aflați ce alimente are un conținut ridicat de magneziu aici.

Necesarul de magneziu: adulți

Societatea Germană pentru Nutriție (DGE), precum și Consiliul pentru Alimentație și Nutriție (FNB) * recomandă adulților să ia între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și sex, pentru a-și satisface necesarul zilnic de magneziu. Persoanele în vârstă mănâncă mai puțin în general, iar aportul lor de magneziu mineral este, prin urmare, inadecvat.

Magneziul și stresul

Stresul are un efect negativ asupra nivelului de magneziu. Corpul secretă hormoni de stres, cum ar fi adrenalina, în situații deosebit de stresante, în timp ce tensiunea arterială și pulsul cresc.

Puteți afla mai multe despre magneziul mineralul anti-stres aici.

Necesarul de magneziu: factori suplimentari

Cerințele de magneziu sunt, de asemenea, mai mari în timpul efortului fizic sau al sportului, atunci când corpul excretă mai mult magneziu prin transpirație abundentă și pierderi de lichide. Aceste nevoi crescute ar trebui compensate cât mai repede posibil. Aflați mai multe despre magneziu și sport aici.

Diabeticii elimină, de asemenea, mai mult magneziu prin urină, dacă nivelul lor de zahăr din sânge nu este monitorizat corespunzător. Din acest motiv, diabeticii trebuie să aibă o atenție deosebită pentru a asigura un aport adecvat de magneziu. Aflați mai multe despre magneziu și diabet aici.

Femeile însărcinate trebuie, de asemenea, să acorde atenție aportului de magneziu. Este important să vă asigurați că atât mama, cât și copilul ei primesc suficient din mineral.

Detalii despre magneziu în timpul sarcinii sunt disponibile aici.

Alăptarea este, de asemenea, o perioadă de necesități crescute de magneziu, deoarece mama transmite majoritatea magneziului necesar dezvoltării sănătoase a bebelușului prin laptele ei.

Detalii despre magneziul în timpul alăptării sunt disponibile aici.

Alți factori care afectează nivelul de magneziu al organismului:

  • Stresul
  • Dietele
  • Medicamentația
  • Bolile

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)