Magneziul și crampele musculare

Crampele musculare pot fi un semn al deficienței de magneziu. Citiți mai multe despre acest subiect aici.

Crampele gambei și magneziul

Crampele mușchilor gambelor sunt foarte supărătoare și dureroase, mai ales atunci când apar pe timpul nopții și ne tulbură odihna.

Crampele gambelor sunt simptome tipice ale deficitului acut de magneziu. Frecvența lor creste odată cu înaintarea în vârstă, deoarece persoanele în vârstă deseori nu mănâncă suficient și pierd în mod constant masa musculară. Dar crampele gambelor pot afecta și diabeticii și sportivii. În special sportivii de anduranță pierd mult magneziu atunci când transpiră, ceea ce le poate afecta în mod semnificativ performanța atletică. 

Crampele musculare și magneziul

Deficitul de magneziu cauzează deseori crampe musculare dureroase, iar administrarea de magneziu poate ajuta la ameliorarea considerabilă a simptomelor. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o supradoză și este 100% sigur, cu o funcție renală nerestricționată. Excesul de magneziu este pur și simplu excretat în urină. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) indică o doză zilnică de 300 mg magneziu pentru a trata deficiența de magneziu.

Magneziul pentru crampe

Un aport adecvat de minerale și în special de magneziu este important pentru transmiterea corectă a stimulilor între celulele nervoase. Crampele cauzate de deficiența de magneziu pot fi de obicei tratate cu succes doar asigurând un aport adecvat de magneziu.

Aport regulat de magneziu pentru combaterea crampelor gambei

Administrarea unei doze mari de magneziu în mod regulat este o metodă sigură de a elimina orice deficiență. Este important ca magneziul să fie luat într-o doză adecvată pe o perioadă mai lungă (cel puțin 4-6 săptămâni).

Tratamentul eficient al crampelor gambei

Deficitul acut de magneziu este adesea cauza crampelor și tensiunilor musculare la nivelul gambei. O terapie cu magneziu este o metodă eficientă de remediere a acestei deficiențe. Succesul rapid al tratamentului depinde de alegerea celei mai eficiente substanțe active și de dozajul potrivit.

Există și alte substanțe active care ameliorează crampele musculare, dar aceste substanțe tratează doar simptomele, nu și cauza crampelor. Acestea sunt, de asemenea, frecvent asociate cu efecte secundare semnificative (de exemplu reacții alergice, dificultăți de respirație, modificări ale sângelui, disfuncții hepatice).

Tratamentul cu magneziu, ideal cu citrat de magneziu biocompatibil, se adresează cauzei problemei și este potrivit pentru utilizarea pe termen lung fără efecte secundare. Administrarea de magneziu elimină cauza reală a crampelor gambei, adică deficiența de magneziu, nu doar simptomele acute.

EXTRA INFO:​ Dacă în ciuda consumului de magneziu apar crampe musculare, trebuie să consultați un medic, mai ales dacă suferiți și de alte simptome, precum amorțeală, senzații de furnicături sau slăbiciune musculară.

Bine de știut: Dacă suferiți de crampe la mușchii gambelor noaptea, vă recomandăm să luați magneziu seara înainte de culcare.

Crampe musculare și ale gambei: cauze

Medicație

  • Diuretice
  • Inhibitori ai pompei de protoni

Situații particulare de viață

Boli