Magneziul și vitamina B pentru ameliorarea tensiunii musculare

Cum să abordați tensiunea musculară dureroasă: aflați mai multe.

Neplăcute, dureroase și restrictive. Aproape toată lumea a experimentat tensiuni musculare dureroase. De fapt, mai mult de 50 la sută dintre oameni suferă de tensiuni musculare dureroase frecvent sau chiar regulat. Mulți dintre ei sunt supuși unei presiuni intense în cadrul studiilor, la locul de muncă sau în viața de familie.

Tensiunea musculară se manifestă de obicei în zona umerilor și a gâtului, cu toate că simptomele pot apărea și la alte grupe musculare, cum ar fi în partea inferioară a spatelui, la fese, gambe și antebrațe. Încercați să evitați orice postură nefirească care, de fapt, nu ameliorează durerea, ci înrăutățește simptomele.

Substanțe vitale, mușchi și nervi

Tensiunea musculară poate avea multe cauze. Stresul, nervozitatea, lipsa exercițiilor fizice și postura incorectă, precum și deficiența de vitamine și minerale joacă un rol important.

Vestea bună este că mineralul magneziu poate ajuta în cazul tensiunilor musculare. Acestea apar de îndată ce nivelul de magneziu din organism este inadecvat, iar mușchii nu se mai pot relaxa corect. Prin urmare, merită să luați magneziu în mod regulat.

Când situațiile stresante vă afectează nervii, acest lucru afectează și tensiunea musculară, deoarece contracția musculaturii este controlată de sistemul nervos. Există o interacțiune directă între mușchi și nervi, motiv pentru care tensiunea nervoasă poate fi adesea resimțită în musculatură. Când vă simțiți stresați, vitaminele B vă pot stabiliza nervii.