Magneziul și inima

Magneziul este important pentru o funcție cardiacă normală. Află de ce.

Magneziul este implicat în multe procese vitale din organism. De exemplu, ca omolog natural al calciului, acesta susține reglarea funcțiilor cardiace: calciul este responsabil pentru stimularea mușchiului inimii, iar magneziul pentru relaxarea acestuia! Prin urmare, deficiența de magneziu poate fi un factor de risc pentru aritmia cardiacă.

Magneziul pentru inimă

Împreună cu mineralele potasiu și calciu, magneziul asigură transmiterea lină a impulsurilor nervoase și explică clar legătura dintre deficiența de magneziu și aritmia cardiacă. Dacă organismului îi lipsește magneziul, celulele musculare nu se pot relaxa după stimulare. Acest lucru poate duce la tulburări funcționale, cum ar fi aritmia cardiacă, care se poate manifesta ca o frecvență cardiacă mai rapidă (tahicardie), o bătaie cardiacă omisă (bătăi premature ale inimii) sau un ritm cardiac complet neregulat (fibrilație cardiacă). Așadar, magneziul reglează bătăile inimii ca omolog al calciului, asigurându-se că inima poate bate corect și ritmic. Vă recomandăm să luați magneziu pentru aritmie cardiacă. Studiile efectuate în SUA și Germania au demonstrat că mineralul joacă un rol important în legătură cu funcția cardiacă. Împreună cu mineralele potasiu și calciu, magneziul asigură transmiterea fără probleme a impulsurilor nervoase. Experții au demonstrat că apariția aritmiilor cardiace, una dintre cele mai frecvente cauze de deces subit cardiac, este legată de un aport scăzut de magneziu. Prin urmare, ei sfătuiesc ca magneziul să fie luat în mod regulat în cazul în care suferiți de aritmie cardiacă.

Magneziul și tensiunea arterială

Magneziul relaxează celulele mușchilor vasculari și reduce eliberarea hormonului de stres adrenalină, care, în consecință, mărește tensiunea arterială. Legătura dintre hipertensiunea arterială și magneziu a fost investigată în multe studii. S-a demonstrat că tensiunea arterială poate fi redusă prin administrarea de magneziu. Luarea unei doze mari de magneziu în mod regulat este, de asemenea, importantă pentru pacienții cu tensiune arterială crescută, deoarece aceștia iau adesea produse farmaceutice precum diuretice, care cresc apoi excreția de magneziu și, prin urmare, pot provoca deficiență de magneziu.

Cum se reduce tensiunea arterială