Magneziul pentru bărbați

Bărbații necesită până la 400 mg de magneziu pe zi. Dacă fac exerciții fizice în mod regulat, ar putea avea nevoie chiar de mai mult.

Societatea Germană pentru Nutriție (DGE), precum și Consiliul pentru Alimentație și Nutriție (FNB)* recomandă bărbaților să ia până la 400 mg de magneziu pe zi. Această cifră ar putea fi mai mare pentru persoanele care fac sport în mod regulat sau sunt supuse stresului la locul de muncă. Nutriția joacă, de asemenea, un rol important, o dietă dezechilibrată sau restrânsă ducând uneori la deficiență de magneziu.

Magneziul și sportul

În special, bărbații care fac mișcare regulată și transpiră mult în timpul sesiunilor de antrenament ar trebui să aibă grijă să asigure un aport echilibrat de magneziu. Sportivii pierd magneziu prin transpirație. De asemenea, au nevoie de mai mult magneziu în timpul sesiunilor de antrenament pentru a-și îmbunătăți procesele metabolice. După efort, rezervele se consumă și pot apărarea simptomele deficienței de magneziu, cum ar fi crampele sau spasmele musculare. Prin urmare, este recomandată administrarea de magneziu după sport.

Aflați mai multe aici despre motivul pentru care sportivii au nevoie de mai mult magneziu.

Magneziul și stresul

Presiunea de a realiza este deosebit de mare în societatea modernă. Acest lucru nu se aplică doar la locul de muncă; de multe ori și acasă și în timpul liber bărbații trebuie să fie gata să dea totul. Acest lucru le afectează sistemul nervos, precum și nivelul de magneziu din organism, deoarece cantitatea de magneziu pierdută este mai mare atunci când corpul este stresat. Citiți mai multe despre cum stresul poate duce la creșterea necesarului de magneziu.

Magneziul și arsurile stomacale

Persoanele care suferă de această senzație neplăcută de arsură în spatele sternului recurg adesea la administrarea de blocatoare de aciditate, care împiedică formarea excesului de acid gastric. Din păcate, acestea au adesea efecte secundare: blocatoarele de acizi inhibă, de asemenea, absorbția mineralelor, cum ar fi magneziul. Deci, cei care suferă de arsuri la stomac și iau medicamente pentru ameliorarea simptomelor ar trebui să urmărească nivelul de magneziu. Un produs de magneziu de înaltă calitate ar trebui luat pentru a asigura un aport adecvat de magneziu, cum ar fi citratul de magneziu, care nu depinde de acidul gastric pentru a fi absorbit de către organism.

Magneziul și alimentația

Viața de zi cu zi poate fi agitată și uneori lasă puțin timp pentru a pregăti mâncare sănătoasă: restaurantul de tip fast-food de după colț este o alternativă rapidă și convenabilă. Dar o dietă dezechilibrată poate promova lipsa de minerale importante, cum ar fi magneziul. Cei care doresc să aibă o dietă echilibrată bogată în magneziu ar trebui să mănânce o mulțime de alimente, cum ar fi leguminoasele și în special produsele integrale. Dar nu toată lumea poate gestiona un aport zilnic de 400 mg de magneziu. Nivelurile de magneziu pot fi completate cu ajutorul suplimentelor de înaltă calitate, de preferat cele care conțin citrat de magneziu biocompatibil. Acesta este extrem de biodisponibil, foarte ușor absorbit de corp și cu acțiune rapidă.

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)