Magneziul pentru persoanele în vârstă

Persoanele vârstnice în special sunt avantajate de administrarea unor cantități adecvate de magneziu. Citiți mai departe pentru a afla de ce.

Odată cu înaintarea în vârstă, activitatea noastră fizică scade și odată cu aceasta se reduce și consumul de alimente și lichide – necesarul nostru de magneziu rămâne totuși același. În același timp, alimentele bogate în magneziu, cum ar fi leguminoasele, sunt frecvent evitate, deoarece sunt adesea dificil de digerat. Acest lucru poate genera un aport și niveluri de magneziu inadecvate.

În plus, acest lucru poate crește riscul apariției unor boli precum diabetul și aritmia cardiacă. Din acest motiv, experții recomandă ca persoanele în vârstă să aibă în special grijă să asigure un aport adecvat de magneziu.

Magneziul protejează inima

Magneziul joacă un rol important în funcția cardiacă normală. Acționează ca un omolog natural al calciului, care ajută la stimularea mușchilor, în timp ce magneziul ajută la relaxarea lor. Acest lucru permite inimii să bată regulat și ritmic. În consecință, deficiența de magneziu poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii și poate favoriza dezvoltarea aritmiei cardiace.

Aflați mai multe aici despre magneziu și inimă.

Magneziul și diabetul

Diabetul deteriorează reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind afectată și funcția renală, astfel încât prin urină se poate pierde o cantitate mare de magneziu, dacă nivelul zahărului din sânge nu este monitorizat corespunzător. Acest lucru poate genera deficiență de magneziu. Prin urmare, diabeticii trebuie să aibă o atenție deosebită pentru a asigura un aport adecvat de magneziu.

Aflați mai multe despre magneziu și diabet aici.

Magneziul și medicația

Tratamentul pe termen lung al refluxului de acid și al arsurilor stomacale cu blocatoare de acid gastric (inhibitori ai pompei de protoni, de exemplu, omeprazol, pantoprazol) afectează absorbția magneziului și poate produce o deficiență severă de magneziu. Prospectele care vin împreună cu medicamentele respective conțin avertismente în acest sens. Deci, dacă luați în mod regulat blocatoare de acid gastric, fiți atenți la simptomele deficienței de magneziu (de ex. crampe la mușchii gambelor, tensiuni musculare) și luați și un produs de magneziu de înaltă calitate pentru a preveni deficiența de magneziu cauzată de blocanții de acizi.

Important: Utilizați un produs care conține citrat de magneziu organic, care poate fi absorbit direct de organism, fără a fi necesară secreția de acid gastric pentru a elibera magneziul. Un produs adecvat este Magnesium-Diasporal® 300 mg disponibil în farmacii. Granulele pentru soluție orală conțin citrat de magneziu pur, așa cum apare în mod natural în corpul uman, ceea ce face Magnesium-Diasporal® 300 mg biocompatibil și cu acțiune rapidă.

Magneziul și alimentele

Deși magneziul se găsește în mod obișnuit în multe alimente pe bază de plante și animale, conținutul lor de magneziu variază considerabil. Leguminoasele și produsele din cereale au un conținut ridicat de magneziu. Consumul de alimente procesate industrial și o dietă dezechilibrată poate duce, de asemenea, la deficiență de magneziu.

Ar trebui să mâncați alimente cu un conținut ridicat de magneziu în fiecare zi. Iată o listă cu alimentele bogate în magneziu.

Bine de știut:

Deficiența de magneziu poate juca, de asemenea, un rol în constipație. Un remediu simplu și util pentru aceasta este să beți mai multă apă. Acest lucru mărește în intestin volumul alimentelor bogate în fibre, determinându-le să se transporte mai departe.
Societatea Germană pentru Nutriție (DGE) și Consiliul pentru Alimentație și Nutriție (FNB)* recomandă adulților să ia între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și sex. Citratul de magneziu este o formă deosebit de potrivită, deoarece acest compus organic de magneziu apare în mod natural în corpul uman și este bine tolerat.

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)