Magneziul și vitaminele B pentru stres

Aflați mai multe despre impactul dozelor mari de magneziu și vitamine B pentru combaterea stresului.

În prezent, stresul a devenit aproape o parte normală a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni. Adesea, este chiar considerat un indicator al succesului, deoarece o persoană stresată este considerată a fi cineva care realizează multe. Și cu toții trebuie să realizăm din ce în ce mai multe pentru a echilibra cerințele familiei, carierei și a timpului liber. Cu toate acestea, stresul constant poate avea și efecte negative asupra sănătății.

Stresul în sine nu este un lucru rău: în condiții naturale de viață, vă ajută să vă puneți corpul în alertă, gata de acțiune în prezența amenințărilor. Hormonii de stres precum adrenalina și noradrenalina sunt secretați de organism, aceștia dilată bronhiile, cresc tensiunea arterială și ritmul cardiac și îmbunătățesc alimentarea cu oxigen a mușchilor și a creierului. Dacă stresul are efecte pozitive, este cunoscut sub numele de eustres.

Cu toate acestea, zgomotul, presiunea de a realiza și solicitările excesive nu pot fi combătute fizic. Nivelurile hormonilor de stres rămân ridicate și se dezvoltă stresul negativ (distresul), care poate afecta corpul și mintea.

Doze mari de magneziu și vitamine B specifice pentru stres

Strategiile de combatere a stresului ar trebui să înceapă atât în minte, cât și în corp. Începeți prin a vă folosi capul pentru a evalua situația. O abordare a problemelor orientată spre soluție și conștientizarea propriilor capacități sunt adesea foarte utile aici. În plus, vă puteți ajuta corpul să depășească stresul: „mineralul anti-stres” Magneziul reglează eliberarea hormonilor de stres. Astfel, în perioadele dificile este necesar și mai mult magneziu. În plus, o cantitate adecvată de vitamine B specifice este importantă pentru nervi stabili. Aceste „vitamine ale sistemului nervos” aduc o contribuție decisivă la funcționarea normală a sistemului nervos și a metabolismului care produce energie. Persoanele care administrează o cantitate adecvată de magneziu și vitamine B ajută mult la contracararea stresului și la relaxarea sistemului nervos.

Sfaturi pentru o sarcină sănătoasă

Ce se întâmplă atunci când avem deficiență de magneziu și vitamine B?

Dacă starea de nervozitate și tensiune te copleșesc în viața de zi cu zi, corpul tău are nevoie de vitamine B specifice pentru stabilizarea sistemului nervos și de doze mari de magneziu pentru a susține funcțiile musculare vitale.