Deficiența de magneziu și depresia

Aflați aici cum poate ajuta magneziul la alinarea stărilor de depresie și la ameliorarea tulburărilor de somn.

Depresia este o afecțiune larg răspândită, care afectează aproximativ 25% din populația Europei și procentul crește de la an la an. Cauzele depresiei pot varia foarte mult.

Studiile științifice au arătat că persoanele care suferă de depresie au adesea o deficiență de magneziu, și că deficiența de magneziu crește riscul de a dezvolta depresie. S-a constatat că administrarea suplimentelor de magneziu timp de câteva săptămâni are un efect pozitiv asupra simptomelor depresiei și a stărilor de anxietate. Magneziul are un efect antidepresiv comparabil cu cel al medicamentului antidepresiv Imipramina. Magneziul este, prin urmare, un tratament adițional util pentru persoanele care suferă de depresie.

Magneziul pentru tulburări de somn

Mulți oameni suferă de tulburări de somn: pot avea dificultăți în a adormi, se trezesc frecvent sau au o deficiență de somn profund. A doua zi se simt îngrozitor și sunt incapabili să funcționeze eficient. Studiile au demonstrat că magneziul poate îmbunătăți calitatea somnului. Inhibă secreția hormonilor de stres și astfel poate avea un impact pozitiv asupra tulburărilor de somn. Persoanele cu insomnie ar trebui, prin urmare, să asigure un aport mare de magneziu.

Efectele tulburărilor de somn

Magneziul: doza potrivită

Ar trebui să luați cel puțin 300 mg de magneziu pe zi pentru a preveni orice deficiență de magneziu. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) specifică o doză zilnică de 300 mg magneziu pentru a trata deficiența de magneziu. Administrarea suplimentelor poate fi, de asemenea, utilă în momente de stres, în timpul exercițiilor fizice sau la bătrânețe.