Consecințele deficitului de magneziu

Crampele musculare și ale gambei sunt cele mai frecvente consecințe ale deficitului de magneziu, dar durerile de cap pot fi asociate și cu deficiența de magneziu.

Magneziul pentru crampe

Deficitul de magneziu este adesea cauza crampelor dureroase ale mușchilor și gambei: magneziul joacă un rol important în asigurarea funcționării corespunzătoare a mușchilor și nervilor.

Magneziul și vitamina B pentru ameliorarea tensiunii musculare

Deficitul de magneziu se manifestă adesea sub formă de tensiune musculară sau durere. Simptomele pot fi ameliorate prin creșterea aportului de magneziu.

Magneziul și diabetul

Există o legătură puternică între magneziu și diabetul de tip 2. Diabeticii au nevoie crescută de magneziu.

Magneziul și inima

Magneziul este deosebit de important pentru o inimă sănătoasă. Aritmia cardiacă și hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială) pot rezulta sau pot fi exacerbate de deficiența de magneziu.

Magneziul și migrenele

Migrena este o afecțiune răspândită pe tot globul, iar simptomele acesteia pot fi extrem de debilitante. Magneziul poate ajuta la prevenirea atacurilor de migrenă.

Magneziul și sportul

Sportivii trebuie să aibă grijă să înlocuiască rapid magneziul și fluidele pierdute după exerciții, pentru a menține funcția musculară normală și nivelurile de performanță pe termen lung.

Magneziul în timpul sarcinii

Viitoarele mame au nevoie de magneziu suplimentar. Pot preveni deficiența de magneziu ajustându-și aportul.

Magneziul și alăptarea

Mamele care alăptează au nevoie de mai mult magneziu, deoarece trebuie să le ofere copilului acest mineral esențial.

Magneziul și SPM

A lua magneziu pentru SPM nu este doar o modalitate de a atenua simptomele acute – magneziul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea simptomelor care apar în primul rând.

Magneziul și vitaminele B pentru stres

Magneziul este, de asemenea, descris ca „mineralul anti-stres”, deoarece inhibă secreția hormonilor stresului, cum ar fi adrenalina.

Deficiența de magneziu și depresia

Debutul depresiei sau al problemelor de somn poate fi legat de deficitul de magneziu. Puteți preveni apariția unor astfel de probleme prin administrarea a 300 mg de magneziu pe zi.