Magneziul și sportul

Aflați aici de ce magneziul este atât de important în timpul exercițiilor fizice.

Indiferent de ce tip de activitate fizică desfășurați – grădinărit, mers pe jos sau antrenament de rezistență/cu greutăți – corpul dumneavoastră are nevoie de mai mult magneziu decât de obicei. Activitatea musculară asociată favorizează consumul crescut și pierderea de magneziu, cauzate de metabolismul accelerat și transpirație. Sportivii trebuie să aibă grijă să compenseze rapid magneziul și fluidele pierdute după exerciții, pentru a menține funcția musculară normală și nivelurile de performanță pe termen lung.

Sportivii au nevoie de mai mult magneziu

Alergare, mers pe jos sau ciclism: toate sporturile de anduranță au în comun pierderea de lichide și minerale prin transpirație. Prin urmare, este deosebit de important ca în faza de recuperare sportivii să compenseze pierderile de magneziu, astfel încât o deficiență de magneziu să poată fi evitată înainte de a reîncepe activitatea fizică.

Magnesium-Diasporal® 300 direct

Vitalizează musculatura. Activează energia.

Magneziul și sportul: efecte

Magneziul ajută la reglarea activității a 600 de enzime din corpul uman și joacă un rol important în toate procesele metabolice intracelulare asociate cu sinteza sau conversia substanțelor energetice (de exemplu, glucoza).

Bine de știut:

Magneziul este important pentru metabolismul energetic. Enzimele implicate în metabolizarea glucozei au nevoie de magneziu pentru activare.  Energia nu poate fi produsă fără magneziu. Formarea acidului lactic în mușchi (metabolismul anaerob al glucozei) apare atunci când alimentarea cu oxigen este insuficientă şi limitează performanța fizică. Prin urmare, lactoza trebuie eliminată din organism cât mai rapid posibil, un proces care necesită, de asemenea, magneziu.

Acesta este motivul pentru care un aport adecvat de magneziu este de o importanță deosebită pentru sport. Sporturile cresc rata metabolică și, prin urmare, necesarul de magneziu. Tensiunea musculară și crampele, care pot apărea în timpul exercițiilor fizice și după aceea, sunt simptome tipice ale deficitului de magneziu.

Magneziul este mineralul forte pentru sportivi și oamenii care se bucură de un stil de viață activ și doresc să-și mențină performanța sportivă. Testul de magneziu vă va ajuta să determinați dacă aportul de magneziu este suficient!

Magneziul și funcțiile musculare

Efortul fizic mare din timpul activităților sportive favorizează consumul și pierderea de magneziu, cauzate de metabolismul accelerat și transpirație. Pierderile de fluid pot fi substanțiale (până la 2 litri pe oră), în special atunci când temperatura și umiditatea sunt ridicate.

Un aport inadecvat de magneziu poate afecta negativ funcția musculară, generând o predispoziție către tensiuni, întinderi și rupturi musculare. 

Sfaturi pentru corp

Magneziul. Vitalizează musculatura. Activează energia.

Pentru a preveni deficiența și pentru a menține performanța, trebuie să asigurați un aport adecvat de magneziu. Societatea germană pentru nutriție (DGE) și Consiliul pentru alimentație și nutriție (FNB)* recomandă 300 mg și 400 mg ca aport zilnic de magneziu pentru adulți, în funcție de vârstă și sex.

Pentru sportivi, necesarul zilnic de magneziu poate fi de la două până la trei ori mai mare. Pentru a menține forma fizică pe termen lung, toţi sportivii trebuie să compenseze pierderile de magneziu în faza de regenerare, de exemplu, cu Magnesium Diasporal® 300 direct, granule pentru utilizare directă

Nu recomandăm administrarea de magneziu înainte de activitățile sportive, deoarece relaxează mușchii și are un efect ușor laxativ, care ar putea avea un impact negativ asupra performanței.

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)