Ce este magneziul?

Magneziul este un element important în organismul uman. Află de ce.

Magneziul este una dintre așa-numitele substanțe esențiale și joacă un rol în peste 600 de procese metabolice din corpul nostru. Cu toate acestea, acest mineral vital nu poate fi produs de organism. De exemplu, reglează interacțiunea dintre mușchi și nervi, asigurând astfel că întreaga musculatură funcționează fără probleme. Astfel, este esențial pentru toate procesele dependente de energie din organismul uman.

Magneziul – un element esențial al vieții

Magneziul se găsește abundent în natură, în special în scoarța terestră, dar și în apa de mare și în clorofila tuturor plantelor verzi. Organismul uman conține aproximativ 26 g de magneziu, dintre care majoritatea (60%) sunt stocate în oase, contribuind la rezistența oaselor. Magneziul joacă, de asemenea, un rol important în diviziunea celulară și în funcționarea sistemului nervos.

Bine de știut:​ Deși magneziul se găsește în mod obișnuit în multe alimente vegetale și animale, conținutul lor de magneziu variază considerabil. Leguminoasele, nucile și cerealele sunt bogate în magneziu, iar apa minerală este, de asemenea, o sursă de mineral. Toate informațiile despre magneziu și alimente.

Magneziul este un mineral vital fără de care corpul nostru nu ar putea funcționa.

Magneziul este important pentru:

Pentru ce este bun magneziul?

Potrivit Societății Germane pentru Nutriție (DGE) și a Comitetului pentru Alimentație și Nutriție (FNB) *, adulții ar trebui să ia între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și sex. Dacă corpul obține prea puțin din mineral, o deficiență se poate manifesta în multe feluri. Crampele gambei și ale mușchilor sunt un simptom comun, dar pot apărea și slăbiciune musculară, dureri de cap, oboseală și aritmie cardiacă. Aflați ce simptome indică o deficiență de magneziu aici.

Persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat sau sunt supuse mult stres necesită, de asemenea, mai mult magneziu decât majoritatea, la fel ca și femeile care alăptează sau care trec prin menopauză.

Citratul de magneziu organic

Citratul de magneziu organic apare în mod natural în corpul uman, deci este foarte ușor de absorbit și de acționare rapidă. Acesta este motivul pentru care aproape toate produsele Magnesium-Diasporal® conțin citrat de magneziu biocompatibil.

Aflați mai multe despre produsele Magnesium-Diasporal® aici.

* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)