Ce este deficiența de magneziu?

Cum se manifestă deficiența de magneziu? Aflați mai multe despre simptomele tipice aici.

Aceasta este o întrebare adresată de mulți oameni care doresc să se asigure că iau suficient din acest mineral vital. Semnele deficitului de magneziu devin rapid evidente dacă nivelurile din corp scad prea mult.

Semne tipice ale deficitului de magneziu

Crampele dureroase ale mușchilor și gambei sunt semne tipice ale deficitului de magneziu. Persoanele cu deficiență pot suferi, de asemenea, de tensiuni la nivelul mușchilor cervicali, gâtului și umărului și de dureri de cap, migrene sau pleoape zvâcnitoare.

Necesar ridicat de magneziu

Diabeticii, sportivii și persoanele în vârstă pot avea un necesar crescut de magneziu.

Aflați mai multe despre simptomele deficienței de magneziu.

Semne tipice ale deficitului de magneziu

 • Crampe musculare și ale gambei
  Crampele musculare și ale gambei sunt simptome tipice ale deficitului de magneziu. Tendința de a dezvolta crampe la gambă crește odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să se plângă de aceste simptome.
 • Tensiunile musculare
  Tensiunile musculare sunt un semn al tensiunii crescute în organism și apar în general împreună cu stresul și anxietatea.
 • Dureri de cap și migrenă
  Prea puțin magneziu are ca rezultat hiperexcitabilitatea fibrelor musculare și nervoase, ducând la tensiuni în zona gâtului și a umerilor, care pot declanșa o durere de cap tensionată sau migrenă.
 • Aritmie cardiacă și hipertensiune arterială
  Studiile efectuate în SUA și Germania au demonstrat că magneziul joacă un rol important în funcția cardiacă normală. Debutul aritmiei cardiace, una dintre cele mai frecvente cauze de deces subit cardiac, este asociat cu un aport scăzut de magneziu. Prin urmare, experții recomandă să luați mineralul în mod regulat.

Cauzele deficitului de magneziu

Deficitul de magneziu poate fi cauzat de:

 • Aport redus de magneziu
  O dietă dezechilibrată și numărarea caloriilor duc adesea la deficit de magneziu. Persoanele în vârstă care mănâncă și beau din ce în ce mai puțin pot fi, de asemenea, afectate.
 • Cerințe crescute de magneziu
  Corpul folosește și pierde mai mult magneziu prin transpirație în timpul activităților fizice și sportive. Magneziul și lichidele pierdute trebuie înlocuite rapid. Diabeticii au, de asemenea, o necesitate crescută de magneziu, deoarece excretă mai mult din mineral în urină.
 • Absorbție slabă a magneziului
  Nivelul de magneziu al organismului poate suferi cu utilizarea anumitor medicamente, de exemplu blocante de acid și diuretice.

Cum se combate deficitul de magneziu

Ar trebui să luați măsuri pentru a combate deficiența de magneziu. Vă recomandăm să luați un ingredient activ de înaltă calitate în doza potrivită pentru a ne asigura că organismul primește suficient magneziu. A lua magneziu sub formă de citrat de magneziu s-a dovedit extrem de eficient. Citratul de magneziu apare în mod natural în corpul uman, deci este biocompatibil și cu acțiune rapidă. Acesta este motivul pentru care aproape toate produsele Magnesium-Diasporal® conțin citrat de magneziu biocompatibil.