Magneziul pentru femei
Magneziul este un mineral vital, de care femeile, în special, au deseori mare nevoie.
Magneziul este un mineral multifuncțional care este implicat în peste 600 de procese metabolice diferite din organism. Acest mineral forte influențează sistemul hormonal, reglează interacțiunea dintre mușchi și nervi și ajută la asigurarea rezistenței oaselor, pentru a numi doar câteva exemple. Deoarece femeile trec prin multe etape ale vieții în timpul cărora pot suferi de deficiență de magneziu, ele ar trebui să asigure întotdeauna un aport suficient de magneziu.
Magneziu pentru SPM
Durerile menstruale și sindromul premenstrual (SPM) sunt printre cele mai frecvente plângeri ginecologice. Simptomele SPM, cum ar fi oboseala, retenția de apă și hipersensibilitatea apar în general cu câteva zile înainte de debutul menstruației. Menstruația în sine, este adesea afectată de simptome acute, cum ar fi crampe, dureri la nivelul abdomenului inferior și dureri de spate. Termenul medical pentru aceasta este dismenoreea. Magneziul contribuie la funcționarea normală a mușchilor și la o funcționare normală a sistemului nervos și are, de asemenea, un efect vasodilatator. Un aport continuu de magneziu poate preveni apariția sindromului premenstrual / dismenoreei și poate atenua simptomele precum crampele și durerile de cap.
Citiți mai multe despre subiectul Magneziul pentru SPM.
Magneziul în timpul sarcinii și alăptării
Sarcina pune o presiune incredibilă asupra corpului. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că femeile însărcinate suferă adesea de deficiență de magneziu. Nu numai că metabolismul mamei se modifică, determinând-o să elimine cu 25% mai mult magneziu prin rinichi, dar și fătul în creștere are nevoie de cantități crescute de magneziu pe măsură ce sarcina progresează.
Aflați mai multe despre subiectul Magneziul în timpul sarcinii și alăptării.
Magneziul în timpul menopauzei
La fel ca pubertatea și sarcina, menopauza este un moment de schimbare în viața femeilor. Producția de hormoni precum estrogenul și progesteronul scade treptat odată cu apropierea vârstei de 50 de ani. Printre altele, acest lucru are un efect asupra sistemului nervos vegetativ care controlează metabolismul, sistemul cardiovascular și tractul gastro-intestinal. Acest lucru poate genera simptomele tipice ale menopauzei, cum ar fi transpirația crescută, palpitații, constipație, dureri de cap sau crampe ale gambelor. Magneziul contribuie la funcționarea normală a mușchilor și la o funcționare normală a sistemului nervos și al oaselor.
Sfaturi pentru combaterea simptomelor menopauzei
De asemenea, este vital pentru sănătatea oaselor. În corpul nostru peste 60% din magneziu este stocat în oase. Celulele care formează oase au nevoie de magneziu pentru a putea funcționa corect. Deficiența de magneziu poate duce la oase mai puțin stabile, creând astfel condiții favorabile pentru apariția osteoporozei. Aportul adecvat de magneziu este, de asemenea, important pentru depozitarea calciului în oase, deoarece magneziul este implicat în controlul hormonal al echilibrului calciului.
Magneziul este un mineral vital și femeile, în special, pot experimenta efectele deficienței de magneziu sub numeroase forme. Societatea Germană pentru Nutriție (DGE) și Consiliul pentru Alimentație și Nutriție (FNB) * recomandă adulților să ia între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi.
* Food and Nutrition Board (FNB) al Institutului de Medicină al Academiilor Naționale (SUA)