Ce trebuie să știți când luați magneziu
Întrebări frecvente: Care este modul corect de a administra magneziul?
Dacă doriți să asigurați un aport echilibrat de magneziu și să preveniți orice deficiență de magneziu, vă recomandăm să luați un supliment de magneziu cu citrat de magneziu biocompatibil. Citratul de magneziu apare în mod natural în corpul uman, deci este foarte ușor de absorbit și are acționare rapidă. Dacă doriți și să știți cum să luați magneziu în mod corespunzător, avem răspunsurile la întrebările dvs.
Compensați și preveniți deficiența de magneziu
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) specifică o doză zilnică de 300 mg magneziu pentru tratarea deficienței de magneziu. În cazul simptomelor acute, de ex. crampe ale gambelor, aportul ar trebui să continue chiar și după dispariția simptomelor, deoarece poate dura aproximativ patru săptămâni până se reface nivelul de magneziu din organism. Din produsele Diasporal® este alegerea dvs. dacă preferați să vă asigurați necesarul de magneziu cu o singură doză zilnică, sau să luați doze mai mici de două sau trei ori pe zi.
Factorii precum stresul, exercițiile fizice, bolile (de exemplu, diabetul) sau utilizarea anumitor medicamente (de exemplu diuretice) pot avea un impact considerabil asupra nevoii dumneavoastră de magneziu.
Citiți mai departe pentru a afla care boli și medicamente pot influența echilibrul magneziului.
Cum să luați magneziul corect
Nu tot magneziul este la fel. Vă recomandăm să utilizați un produs cu un compus organic de magneziu, cum ar fi citratul de magneziu. Citratul de magneziu apare în mod natural în corpul uman, deci este biocompatibil și are acțiune rapidă.
Practic, puteți lua citrat de magneziu în orice moment al zilei, atât înainte cât și după mese. Dacă suferiți de crampe ale gambelor noaptea, poate fi util să luați magneziu seara înainte de culcare. Nivelurile de magneziu scad întotdeauna ușor noaptea, ceea ce poate duce cu ușurință la crampe.
Sportivii ar trebui să ia magneziu după efort (dacă este posibil), deoarece mineralul relaxează mușchii. Nu se recomandă administrarea înainte de efort, relaxarea ne fiind favorabilă performanței. Magneziul poate avea un efect laxativ asupra persoanelor sensibile.
Aflați mai multe despre magneziu și sport aici.
Efecte secundare
Când începeți să luați magneziu, este posibil să aveți ocazional scaune moi sau diaree. Acest lucru este inofensiv și, în general, se oprește de la sine. Cu toate acestea, ar trebui să reduceți doza de magneziu în acest moment, deoarece scaunele moi sunt un semn că intestinul nu mai poate absorbi din mineral.
Supradozaj?
În funcție de severitatea unei deficiențe de magneziu, pacienții pot necesita o doză zilnică de 300 mg sau mai mare. Dacă ați luat prea mult magneziu din greșeală, probabil veți observa că aveți scaune moi ca urmare. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți dubii.
Bine de știut:
Luați magneziu și calciu separat
Dacă se iau simultan doze mari de magneziu și doze mari de calciu (de exemplu 300 mg magneziu și 1000 mg calciu), fiecare mineral poate interfera cu absorbția celuilalt în intestin. Recomandăm astfel ca produsele cu doze mari de magneziu și doze mari de calciu să fie luate la distanță de două până la trei ore.
Recomandare: Luați calciu dimineața, magneziu seara. Acest lucru nu se aplică produselor combinate cu doze mici.
Deficiența de magneziu: când trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră?
Dacă suferiți de probleme severe ale funcției renale sau de o frecvență cardiacă lentă (bradicardie), trebuie să luați magneziu numai după consultarea unui medic. Unele substanțe farmaceutice, cum ar fi antibioticele aminoglicozidice, cisplatina și ciclosporina A, pot face ca magneziul să fie eliminat mai rapid de rinichi. Acest lucru poate necesita ajustarea corespunzătoare a dozei. La fel ca doza mare de calciu, fluorurile și antibioticele tetracicline influențează absorbția magneziului în intestin. Dacă luați astfel de substanțe în paralel cu magneziu, este mai bine să luați produsele respective la două-trei ore distanță.