Diabeticii au o nevoie crescută de magneziu. Află mai multe.
În prezent, există în jur de șaizeci de milioane de diabetici în Europa. Majoritatea diabeticilor – aproximativ 90% – suferă de diabet de tip 2. Pe lângă excesul de greutate și lipsa exercițiilor fizice, magneziul joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli.
Nivelul scăzut de magneziu din sânge crește riscul apariției diabetului de tip 2. Magneziul nu afectează doar riscul de a dezvolta diabet, ci influențează și evoluția diabetului de tip 2, deoarece are un impact semnificativ asupra funcției insulinei. Principala cauză a diabetului de tip 2 este rezistența crescută la insulină – unde insulina devine mai puțin eficientă în timp. Deoarece magneziul joacă un rol în funcționarea receptorului de insulină, acesta poate îmbunătăți eficacitatea insulinei.
Poate ajuta magneziul în tratarea diabetului? Diabeticii de tip 2 au adesea nivelul de magneziu în sânge scăzut. Motivul este că valoarea crescută a glicemiei modifică funcția renală și astfel conduce la o pierdere mare de magneziu prin urină. Dacă pacientul diabetic are și probleme de retenție de apă și se tratează cu diuretice sau medicamente pentru reducerea acidității la nivelul stomacului (PPI), sau cu laxative pentru contracararea constipației, deficitul de magneziu poate fi și mai accentuat. Prin urmare, diabeticii trebuie să asigure un aport adecvat de magneziu.
Produsele alimentare conțin magneziu în formă organică, de exemplu sub formă de citrat de magneziu. Citratul de magneziu apare în mod natural în corpul uman, deci este biocompatibil și cu acțiune rapidă. Magnesium-Diasporal® 300 mg, granule pentru soluție orală (farmaceutică) conține citrat de magneziu pur biocompatibil. Aport recomandat: o dată pe zi – durează 24 de ore.