Crampele musculare și ale gambei sunt cele mai frecvente consecințe ale deficitului de magneziu, dar durerile de cap pot fi asociate și cu deficiența de magneziu.
Deficitul de magneziu este adesea cauza crampelor dureroase ale mușchilor și gambei: magneziul joacă un rol important în asigurarea funcționării corespunzătoare a mușchilor și nervilor.
Deficitul de magneziu se manifestă adesea sub formă de tensiune musculară sau durere. Simptomele pot fi ameliorate prin creșterea aportului de magneziu.
Există o legătură puternică între magneziu și diabetul de tip 2. Diabeticii au nevoie crescută de magneziu.
Magneziul este deosebit de important pentru o inimă sănătoasă. Aritmia cardiacă și hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială) pot rezulta sau pot fi exacerbate de deficiența de magneziu.
Migrena este o afecțiune răspândită pe tot globul, iar simptomele acesteia pot fi extrem de debilitante. Magneziul poate ajuta la prevenirea atacurilor de migrenă.
Sportivii trebuie să aibă grijă să înlocuiască rapid magneziul și fluidele pierdute după exerciții, pentru a menține funcția musculară normală și nivelurile de performanță pe termen lung.
Viitoarele mame au nevoie de magneziu suplimentar. Pot preveni deficiența de magneziu ajustându-și aportul.
Mamele care alăptează au nevoie de mai mult magneziu, deoarece trebuie să le ofere copilului acest mineral esențial.
A lua magneziu pentru SPM nu este doar o modalitate de a atenua simptomele acute – magneziul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea simptomelor care apar în primul rând.
Magneziul este, de asemenea, descris ca „mineralul anti-stres”, deoarece inhibă secreția hormonilor stresului, cum ar fi adrenalina.
Debutul depresiei sau al problemelor de somn poate fi legat de deficitul de magneziu. Puteți preveni apariția unor astfel de probleme prin administrarea a 300 mg de magneziu pe zi.