Eliminarea crescută a magneziului
Bolile și medicația pot duce la o pierdere mai mare de magneziu.
Există multe motive pentru care organismul poate excreta mai mult magneziu decât de obicei, inclusiv diverse boli, utilizarea anumitor medicamente, efort fizic și sport. Consumul de alcool determină, de asemenea, excreția mai multor magnezii din organism.
Magneziul și diabetul
Aportul de magneziu al diabeticilor este adesea inadecvat. Numeroase studii au demonstrat că diabeticii de tip 2 au adesea un nivel scăzut de magneziu în sânge. Deoarece nivelul zahărului din sânge crește, acest lucru afectează modul în care funcționează rinichii lor, ducând la excreția mai multor magneziu în urină.
Aflați mai multe despre magneziu și diabet aici.
Magneziul și sportul
Persoanele care fac exerciții intensive au o cerere crescută de magneziu, deoarece corpul lor excretă o mare parte din mineral prin transpirație abundentă. În același timp, este necesar mai mult magneziu pentru metabolismul energetic. Simptomele tipice ale nivelului scăzut de magneziu din organism pot fi crampele gambei, tensiunea și oboseala.
Aflați mai multe despre tema magneziului și sportului aici.
Magneziu și stres
Stresul are, de asemenea, un efect negativ asupra echilibrului de magneziu al organismului. Corpul secretă adrenalină și noradrenalină atunci când este stresat. Magneziul stocat în celule este necesar pentru a reduce hormonii de stres din sânge.
Aflați mai multe despre subiectul magneziului și stresului aici.
Magneziul și medicamente
Utilizarea diureticelor și a laxativelor determină excreția mai multor magneziu prin rinichi, ceea ce duce la epuizarea magneziului. Persoanele care iau blocante acide (inhibitori ai pompei de protoni) pot suferi, de asemenea, de deficit de magneziu, deoarece organismul este mai puțin capabil să absoarbă magneziu.
BINE DE ȘTIUT: Când alegeți suplimentul de magneziu, acordați atenție ingredientului activ, precum și dozei. Aflați mai multe despre cerințele privind un supliment de magneziu eficient și de înaltă calitate.