Absorbție slabă a magneziului
Anumite boli și tipuri de medicamente pot afecta absorbția magneziului.
Deficitul de magneziu poate fi cauzat de absorbția slabă a mineralului din intestin, posibil asociată cu diferite boli sau utilizarea anumitor medicamente.
Magneziul este important pentru:
Boli:
- Sindromul colonului iritabil
- Diaree
- Boală inflamatorie cronică a intestinului
Medicamentație:
- Blocante acide (de exemplu, omeprazol, pantoprazol)
- Inhibitori ai ECA (luați de exemplu pentru hipertensiune arterială)
- Diuretice
- Glicozide cardiace (luate de exemplu pentru aritmie cardiacă)
- Laxative (luate de exemplu pentru constipație)
- Aportul simultan de calciu
Tratamentul pe termen lung al refluxului acid și al arsurilor la stomac cu blocante de acid (cunoscute și ca inhibitori ai pompei de protoni sau IPP), de ex. omeprazol sau pantoprazol, poate afecta absorbția magneziului și poate duce la un deficit sever de magneziu.
Bine de știut: IPP-urile inhibă producția de acid gastric. Acești blocatori de aciditate inhibă pompele de protoni din celulele mucoasei stomacului, reducând cantitatea de acid gastric produsă. Broșurile cu informații despre pachet care vin împreună cu medicamentul respectiv conțin avertismente cu privire la un potențial deficit de magneziu.
Deci, dacă luați în mod regulat blocanți de acid, fiți atenți la simptomele deficitului de magneziu (de exemplu, crampe ale gambei, tensiuni) și completați un magneziu de înaltă calitate. Produsele care conțin citrat de magneziu organic și-au dovedit valoarea în astfel de cazuri. Citratul de magneziu nu necesită acid gastric pentru a fi absorbit de organism. În acest fel, puteți preveni blocantele acide luate pentru arsurile la stomac să provoace deficiență de magneziu.
BINE DE ȘTIUT: Deoarece magneziul apare în mod natural în corpul uman sub formă de citrat de magneziu, acesta este absorbit cu ușurință.
Pentru ce este bun magneziul?
Potrivit Societății Germane pentru Nutriție (DGE) și a Comitetului pentru Alimentație și Nutriție (FNB) *, adulții ar trebui să ia între 300 mg și 400 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și sex. Dacă corpul obține prea puțin din mineral, o deficiență se poate manifesta în multe feluri. Crampele gambei și ale mușchilor sunt un simptom comun, dar pot apărea și slăbiciune musculară, dureri de cap, oboseală și aritmie cardiacă. Aflați ce simptome indică o deficiență de magneziu aici.
Persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat sau sunt supuse mult stres necesită, de asemenea, mai mult magneziu decât majoritatea, la fel ca și femeile care alăptează sau care trec prin menopauză.
Administrați magneziu și calciu separat
Dacă se iau doze mari de magneziu și doze mari de calciu simultan (de exemplu 300 mg magneziu și 1000 mg calciu), fiecare mineral poate interfera cu absorbția celuilalt în intestin. Vă recomandăm astfel ca suplimentele cu doze mari de magneziu și doze mari de calciu să fie luate la distanță de două până la trei ore.
Sfatul nostru: luați calciu dimineața, magneziu seara.